2008. január 21., hétfő

Képtelenségek

Valaha itt cégérekkel jelzet kis műhelyek sorakoztak, lehúzható rácsos portálokkal, kihajtható napellenzőkkel... Majd eldózerolták mindezt, hogy majd parkolóházat építenek ide... A telek tulajdonosát képtelenség rávenni bármire.
Mára már annyira (bel)városképivé vált, hogy el sem tudjuk képzelni nélküle a környéket. Körbekerítése a szintén szegedi unicumnak számító "Kétfarkú Kutya Párt" agit.prop und PR munkájának ad szinte határtalan teret, az erre járók nem kis megelégedésére:)

Újszerű kezdeményezéssel állt elő a szegedi Kontraszt Webstúdió, a www.torzsasztal.com Borászati, Gasztronómiai és Idegenforgalmi Portál üzemeltetője. Az interneten egyre szélesebb körben alkalmazzák a különféle multimédiás alkalmazásokat, elsősorban a videót és az audiót. A stúdió újdonsága nem is annyira a technológiában, mint inkább annak alkalmazási módjában áll. A céljuk Szeged város nevezetességeinek, látnivalóinak bemutatása audió kommentárok segítségével. A látogató a weboldalon (www.torzsasztal.com/szeged.php) kiválaszthatja azt az mp3 file-t melyre kíváncsi, hisz a látványosságok fejezetkre vannak osztva, ezek után vagy meghallgatja az oldalon, vagy letölti. Eddig ez technikailag nem nevezhető újdonságnak és az is megkérdőjelezhető hogy mennyivel vonzóbb az információk hallás utján történő továbbítása mint az olvasás. Nos ez utóbbira az a válasz hogy egy reprezentatív felmérés szerint az internetezők 30% szívesebben hallgatja mint olvassa a rendelkezésre álló információkat. Gondoljunk csak a rosszul látókra, nehezen olvasókra és a hangzó anyagoknak az is előnye hogy hallgatás közben mást is lehet csinálni, pl.: böngészni az interneten. Az igazán vonzó lehetőség a projektben azonban az hogy a letöltött mp3 file-okat később utazás közben, a helyszínen, vagy a szállodai szobában akár telefonkészülék, mp3 lejátszó vagy éppen GPS-szel meghallgatható.
A stúdió a projektet a szegedi Tourinform iroda támogató segítségével és közreműködésével fejleszti, mely jelenleg kísérleti szakaszban van. Kérem próbálják ki Önök is és írják meg véleményüket a tapasztaltakkal kapcsolatban.


Ez utóbbi "képtelenséghez" nekem is van némi közöm! Egy reklámkonferencián beszéltem arról merre tarthat a jövőben a web és a turizmus és valakinek leeset a tantusz.

Nincsenek megjegyzések: