2007. december 29., szombat

SZINre lép a jég Szegeden

Ebből bizony valóban új SZEGEDIQM válhat!

Nagy kíváncsiságomra szolgál, mi sül ki a Szegedi Ifjúsági Napok téli ráadásából e óévbúcsúztató hétvégén a jégen. A SZIN Ice ugyanis egy igen jó ötletnek tűnik, csoda hogy eddig, hasonló rendezvény tető alá hozatalába más nem vágott bele. Az egynapos, nyíltszíni, mégsem fagyos hangulatú szilveszteri bulik az ezredforduló óta, megyarhon nagyobb településeinek főterein már megszokottá váltak.
A nagysátras házibulik hangulata pedig nem ismeretlen a székesfővárosi úri közönség táncos lábú tagjai előtt :)

Mégis, úgy első nekifutásra nekem rizikósnak tűnik mindjár’ három napos bulival kezdeni, de ne legyen igazam, nekem belefér.
Nem látok rá mennyire volt meghirdetve országosan a rendezvény, nem tudom hány belépővel számolnak. Igaz, Szegeden van elég diák, meg olyan diáklelkű, hajlottkorú egyén, mint jómagam. A felkínált zenei menü csábítóKimegyünk hát, és megnézzük, megvizsgáljuk, hogy az adott körülmények között hogyan érezzük magunkat, és persze visszatérünk elsőnapi, illetve zárónapi benyomásaink megosztására.

u.i: a motivációkról
Két okból döntöttem a Szegedi Ifjúsági Napok jegelt változata mellett: egyrészt szakmailag érdekel mit hoznak ki ebből a szervezők. (Anno, az országosan is elsőnek számító nyíltszíni Szilveszteri bulik rendezésével foglalkoztam a Milleneumi, Szeged – Kaposvár – Esztergom körkapcsolásos MTV-s élő közvetítéssel bezárólag. Istenem, de szép is volt: 40 ezer szegedi a Dóm téren éjfélkor!)

A másik ok a Lovi, Kispi, Brautigan Ricsi. Remélem, ha már húsz éves jubileumi koncert, maradnak éjfélig, és együttes erővel rúghatjuk seggbe ezt a meglehetősen „elk­*rósra” sikeredett esztendőt. Mégis csak jobb volt nekünk amikor Fletó csupán kisz-titkárként fejtette ki áldásos tevékenységét Pécset!

#1: Voltam, hideg volt, berugtam. szilveszterkor már nem volt kedvem kimenni, de mint hallom jó volt a buli. (Nem volt más lélekmelgítő megoldás!) Úgyhogy a "piszkos ruhát" másra hagyom:

"Szeret népszerű magyar zenekarokat hallgatva megfagyni? Akkor máris rohanjon a SZIN ICE-ra. Ha annyira nem, akkor olvassa el, mások hogyan küzdöttek meg a hideggel és hogyan buliztak a Szegedi Ifjúsági Napok idén először megrendezett téli verzióján."

#2: "Második napján már jóval barátságosabb képet mutatott a SZIN ICE. Többen voltak, melegebb volt és a hangulat is bőven felülmúlta az első éjszakát, amikor mindenünk megfagyott."

#3: "Minden kétséget kizárólag a SZIN ICE harmadik napja volt a legsikeresebb. A zömében hazai előadók között megmutatta magát a nagysikerű Kispál és Borz, valamint a Quimby is. Videók is!"

Nincsenek megjegyzések: