2007. december 3., hétfő

Kis karácsony, kicsinyes polgármestre

Jólértesült ösmerősöm tudni véli, hogy a vasárnap, a Dóm téren meggyújtott első adventi gyertya alatti óriáskoszorú (átmérője kilenc méter, vagy hét?) köré egyre többen próbálnak odaférni. Most 4x4-él tartunk. (Négy felekezet, négy szegedi közéleti személyiség/alkalom:)

Magyar Anna a megyei közgyűlés Fideszes elnöke is megpróbált bekerülni a karácsonyváró közéleti négyes topba, de nem sikerült neki, Botka polgármester eltanácsolta azzal, hogy ez az ő rendezvénye… (Gondolom erre csak egy válasz lehetséges, ellen karácsonyi vásárt szervezni a megyeháza elé: még nagyobb ádventi koszorúval és még nagyobb gyertyákkal…Karácsonyi megbékélést? Egy fenét!

Botka végül úgy döntött a gyertyagyújtásra a diákpolgármestert és a Délmagyarország főszerkesztőjét, a majdnem gazdasági miniszter tesót, Szeteyt kéri meg. Kész csoda hogy a színház részéről a király Leventét nem lobbizta ki a minden lében kanál, mindenholfelbukkanaok Székhelyi directore.

2 megjegyzés:

Zsanna írta...

Szia,

Most láttam a megjegyzésed a blogomon, köszi :) Majd tervezem a folytatást. A Rákóczi-szobros legendát pedig nem tudtam, úgyhogy ezért külön hálás vagyok!

Unknown írta...

Köszönet Sándorak, egy lényeges elírásra hívta fel figyelmet lenségem: Magyar, mégsem Varga:) Az Anna stimt.