2007. december 2., vasárnap

A wardriving Szegeden lopásnak minősül :(

"Júniusban egy hazai kisváros mellékutcáján talált laptopjával egy nyitott wifi-hálózatot egy fiatalember, és azt elkezdte használni. Internetezés közben azonban az otthon lakók kiszúrták a laptoppal az utcán téblábolót, és riasztották a rendőrséget. A nyomozóhatóság - mivel az okozott kár vélelmezhetően nem érte el a bűncselekmény mértékét -, az illetékes szabálysértési hatósághoz továbbították az ügyet. A szegedi önkormányzat lopással elkövetett tulajdon elleni szabálysértés elkövetéséért figyelmeztetésben részesítette a fiatalembert."
[origo]

Ez az eset Szegeden esett meg. Így kerül hát a csizma az asztalra. Meg hát magam is jártam úgy, hogy nem tudtam ellenállni a csábíásnak. A belváros teli van mindenféle irodákkal, melyek csak úgy ontják jeleket!

Szóval csak óvatosan ezzel tevékenységgel. Hogy lopás lenne? Na ezen lehet vitatkozni, jogot értelmezni.

Én úgy fogom fel, hogy ez olyan, mintha egy körbe nem kerített kertből csennék el néhány szem cseresznyét. Nem szép dolog ez, de ha egyszer nehezen áll ellen az ember ilyen kis gyarlóságoknak. Ha meg lenne kerítés, biztos nem másznék be... Max egy vödörrel. Tudjátok, mint a nagyok. Keveset lopni nem érdemes, még a rizikót sem éri meg, csak sokat, vagy annál is többet:)

Nincsenek megjegyzések: